11 vigtige tilladelser, du skal have, når du planlægger et stort offentligt event i Danmark

Foto: Canva.

At planlægge et stort offentligt arrangement i Danmark kræver mere end bare en idé og en velvalgt placering. For at sikre, at dit event forløber problemfrit og lovligt, er det afgørende at have de nødvendige tilladelser på plads. Uanset om du planlægger en musikfestival, en sportsbegivenhed, en kulturel fest eller et hvilket som helst andet offentligt arrangement, er der 11 vigtige tilladelser, du skal have i tankerne.

 1. Støjtilladelse: Da Danmark er kendt for sin aktive musikscene og festkultur, er det afgørende at sikre, at dit arrangement ikke overskrider de tilladte støjniveauer. Ansøg om en støjtilladelse fra kommunen, så du undgår klager fra naboer og overholder de lokale regler.

 1. Pladslejeaftale: Hvis dit arrangement finder sted på offentlige grunde eller i en park, skal du indgå en pladslejeaftale med de relevante myndigheder. Dette sikrer, at du har ret til at bruge stedet på den pågældende dato.

 1. Alkoholbevilling: Hvis du planlægger at servere alkohol under dit arrangement, skal du have en alkoholbevilling fra kommunen. Sørg for at ansøge i god tid, da processen kan tage tid.

 1. Fødevaretilladelse: Hvis du har madboder eller serverer mad under dit event, skal du sikre dig, at de følger alle hygiejne- og sikkerhedsstandarder. En fødevaretilladelse fra Fødevarestyrelsen er afgørende.

 1. Sikkerhedsgodkendelse: Store offentlige arrangementer kræver ofte tilstedeværelse af sikkerhedspersonale og nødberedskab. Ansøg om godkendelse fra politiet for at sikre, at der er tilstrækkelig sikkerhed på stedet.

 1. Brandsikkerhed: Sikkerheden for deltagerne er af højeste prioritet. Ansøg om brandsikkerhedsgodkendelse fra Beredskabsstyrelsen og følg alle retningslinjer for brandsikkerhed.

 1. Tilladelse til midlertidige strukturer: Hvis du opstiller scener, telte eller andre midlertidige strukturer, skal du have tilladelse fra kommunen. Dette sikrer, at strukturerne er sikre og opfylder byggeforskrifterne. Du kan læse mere om hvilke tilfælde der kræver byggetilladelse her.

 1. Tilladelse til midlertidig skiltning og reklame: Hvis du planlægger at bruge midlertidige skilte og reklamer for at promovere dit arrangement, skal du ansøge om tilladelse fra kommunen. Dette inkluderer skilte, bannere og reklamer, der er placeret langs veje eller på offentlige områder. Sørg for at overholde de lokale regler og retningslinjer for skiltning og reklame for at undgå problemer og bøder.

 1. Tilladelse til vejlukninger: Hvis dit arrangement involverer vejlukninger eller omdirigering af trafik, skal du koordinere dette med politiet og kommunen og få de nødvendige tilladelser.

 1. Musikrettigheder og copyright: Hvis du planlægger at bruge musik under dit arrangement, skal du sikre dig, at du har rettighederne til at gøre det. Kontakt KODA og GRAMEX for at få de nødvendige licenser.

 1. Tilladelse til pyrotekniske effekter som: Hvis dit arrangement inkluderer fyrværkeri, ildshows eller andre pyrotekniske effekter, skal du ansøge om tilladelse fra Sikkerhedsstyrelsen. Sikkerheden er af afgørende betydning for både deltagerne og personalet, når du håndterer pyroteknik, så sørg for at følge alle retningslinjer og sikkerhedsforanstaltninger nøje.

At have disse 11 tilladelser på plads er afgørende for at undgå juridiske problemer, sikre sikkerheden for deltagerne og opretholde god orden under dit offentlige arrangement i Danmark. Husk at ansøge i god tid, da behandlingstiderne kan variere, og manglende tilladelser kan føre til forsinkelser eller aflysninger. Planlægning og koordinering med de relevante myndigheder er nøglen til at sikre, at dit event bliver en succes.