Event Management, event manager, Eventbranchen, eventkoordinator, eventmanager, Innovative Event Management, Job I Eventbranchen, projektplan

Vil du arbejde med event management?

Tekst: Albert Lund Kuhlmann
Foto: Stock

En dygtig eventkoordinator er nøglen

Det kræver både projektplanlægning og eventkoordination at afvikle de kæmpeevents, som kommer til at foregå rundt omkring i Danmark de næste par år. Event management kan for mange fremstå som en uoverskuelig opgave, men når man har de rigtige værktøjer, er eventkoordination nøglen til at komme til komme til at arbejde med de ting, man elsker.

Som event manager på et stort event er det svært definere nøjagtig, hvad arbejdsopgaverne er. Det mest væsentlige ved stillingen er, at man brænder for det, man laver. Der er ikke en opskrift på vellykket event management, men et rigtig godt sted at starte er ved at lave en projektplan. Fælles for alle events er nemlig, at de arbejder med deadlines, som man kender i forvejen. Som regel er man klar over, hvad man arbejder hen imod. Derfor er en projektplan det mest væsentlige værktøj, en event manager har. Så ved man altid, hvad man arbejder hen imod – og hvorfor. 

Projektplan som det vigtigste værktøj

Når man søger et job som event manager eller project manager, så vil der næsten altid stå i jobopslaget, at man skal være god til at have mange bolde i luften. Det er sandt, men det, de fleste nok i virkeligheden mener, er, at man skal være god til at planlægge og sætte struktur i de mange uforudseelige arbejdsopgaver, der kommer som event manager. I projektbaserede stillinger vil det nemlig stort set altid være umuligt at huske og holde styr på, hvordan man bedst kommer igennem arbejdsdagene. Med en detaljeret projektplan sørger man også for, at man husker alle de ting, man skal have afviklet inden selve eventet.

Eventkoordinator skaber overskuelighed

Som eventmanager er det vigtigt, at man gør op med sig selv, hvor man har brug for hjælp. Som leder eller afvikler af et projekt har man tit lyst til at gøre tingene selv, men det er alfa omega at man koordinerer opgaverne ud, så alle mand på projektet arbejder med det, de er bedst til. Eventkoordinator-rollen er derfor enormt vigtig, da det er eventkoordinatoren, der i sidste ende har ansvaret for, at både forberedelserne til og afviklingen af eventen forløber så gnidningsfrit som muligt.

Hvad kan vi se frem til i 2022?

Eventbranchen i Danmark såvel som resten af verden har været stort set lammet under den snart to år lange coronapandemi. Alligevel har der været godt gang i fremtidsambitionerne hos nogle af landets største eventarrangører. Særligt indenfor sportsverdenen bliver der offentliggjort det ene store sportsevent efter det andet.

Det tyder ikke kun på optimisme i den danske eventbranche – det tyder også på, at Danmark er et eftertragtet sted for de internationale sportsforbund at få afholdt de helt store begivenheder. Men hvad er det, Danmark kan, som gør, at diverse verdens- og europamesterskaber kommer til landet? Det er uden tvivl et resultat af dygtige event managers der på tværs af projekter formår at koordinere deres forarbejde og på den måde udarbejde events, der er velsmurte og behagelige at deltage i.

I øjeblikket kan vi se frem til at se Danmark som venue til både Europa- og verdensmesterskaber som:

  • VM Ishockey kvinder 2022
  • VM håndbold kvinder 2023
  • Tour de france i 2022
  • VM badminton 2023 
  • VM Håndbold herre 2025