“Når vi fejler, så lærer vi. Hvis vi ikke udfordrer os selv og vores comfort zone, så udvikler vi os heller ikke.

Tekst: Sofie Segall

Foto: Privat

På Innovative Event Management hjælper vi vores deltagere mod en fremtid i eventbranchen. Vi har taget en snak med vores tidligere deltager, Amalie Barfod, som i en alder af kun 27 år har startet sin egen virksomhed. Vi har hørt hende om hendes drømme og oplevelser i forhold til at skulle starte sit eget. 

Hvordan startede idéen med at skulle arbejde med events og projektledelse? 

“Jeg har altid elsket at sætte ting i gang, som giver mig og andre glæde. Jeg kan godt lide at være i gang og udforske livet. Jeg har altid fået masser af energi af at lave arbejde, som er meningsfyldt for mig”. 

Efter at Amalie blev færdig på Kaospilot skolen oplevede hun at føle sig fanget på de arbejdspladser hun var på: “Det her med ikke selv at kunne bestemme arbejdstider og arbejdsform og ikke mindst hvorfor, at vi gjorde hvad vi gjorde”.

Amalie stiftede firmaet Rewild Studio i 2017, som tilbyder kreative workshops og events, hvorigennem man lærer at reflektere over meningen og glæden ved livet. Gennem målrettet arbejde og et netværk, kunne Rewild Studio blive en realitet:

“Jeg har gået på Kaospilot skolen, så der fik jeg hjælp til at udvikle mine idéer, tage mine drømme og gøre dem konkrete og føre dem ud i livet. Jeg grundlage Rewild Studio som mit afgangsprojekt og arbejder stadig med det i dag. Det er vigtigt med community og støtte når man starter noget op. Omgiv dig med mennesker du kan spare med om dine usikkerheder og tanker om projektet. Jeg har altid elsket at lære nye ting, så jeg kastede mig over projektet lige fra begyndelsen og opsøgte det jeg behøvede at vide for at komme igang – ude i det ´virkelige liv´- udenfor skolens rammer. 

Vi spurgte Amalie hvad det krævede for hende at skulle starte som selvstændig og hun svarer ret præcist, at det krævede støttende venner, familie, mod, læringsplatforme og et netværk. Derudover mener hun også at det er vigtigt at spørge om hjælp og ikke at være bange for at fejle:

“Når vi fejler, så lærer vi. Hvis vi ikke udfordrer os selv og vores comfort zone, så udvikler vi os heller ikke. Se på hver dag som en øvelse og husk så at spørge om hjælp. De fleste vil gerne hjælpe”.

For Amalie handler succes ikke om et endegyldigt mål, men skal nærmere forstås som en proces: 

“For mig handler det om at jeg har formået at skabe en vej i livet som giver mig mening og glæde. Jeg har slået igennem ved at være tro mod mig selv og sætte de initiativer i gang som jeg finder værdifulde og som jeg mener skaber en god udvikling i den verden vi lever i. Dermed ikke sagt at alt er opnået nu. Der er stadig meget arbejde og det vil der jo altid være. Heldigvis, for det er jo spændende og givende at være en del af verden på ens egen måde. Det er vigtigt for mig at det som jeg laver giver mening for mig, for andre mennesker og skaber mere empati og forståelse for naturen”.

Amalie har bopæl både i København og nord Sverige, da det er vigtigt for hende at have naturen tæt på. Det er også vigtigt for hende at kunne inkorporere naturen i hendes arbejde, enten vha. gåture med samarbejdspartnere eller ved at bringe naturen ind på hendes kontor. Som selvstændig varierer arbejdsdagen meget og lige nu har Amalie en klar ambition for hvad det næste skridt skal være: 

“Jeg har afholdt workshops og skal til det igen, men er i gang med at få flere med til at afholde dem. Det betyder at jeg ikke altid behøver at være fysisk tilstede når de skal afholdes. Det er en af de ting jeg værdsætter ved at være selvstændig, at jeg kan arbejde forskellige steder fra”.

Vi spurgte derefter Amalie om, hvad hendes største succes og sværeste udfordring har været:

“Min største succes er at jeg hver dag får lov at arbejde med noget der ikke blot gør mig glad men også som gør andre glade. Min vision var at skabe et virke som gjorde at jeg havde det godt og som kunne omfavne andre menneskers ønsker og drømme. Derudover var mit ønske at det skulle skabe mere empati for naturen og det har jeg skabt, i samspil med andre. Min største udfordring er at jeg har så mange idéer og ting jeg gerne vil sætte igang, udover de initiativer der allerede er i Rewild Studio i dag. Derfor vil jeg gerne have flere mennesker med i Rewild Studio og finde en måde at rejse flere penge på f.eks. gennem fonde”

Amalie har gået på vores Innovative Event Management forløb og har taget en del redskaber med sig videre:

“Jeg lærte at tænke på nye måder og lærte at det er vigtigt at teste sine idéer af først. Hvis du har en idé, så test idéen i en mini skala inden du hopper ud i det helt store. Der var nogle spændende lærere, som selv var iværksættere eller gik på kreative skoler som underviste os. Det var en blanding af udfordrende læring og sammenhold med de andre på holdet. Jeg havde et rigtig godt forløb”

Vi spurgte dernæst Amalie om hun havde nogle gode råd til andre som vil starte deres eget: 

“Giv dig selv tid til den drøm du har. Spørg dig selv hvorfor du vil starte dit eget og hvad for en rolle du selv gerne vil have og undersøg dernæst om der er andre som arbejder indenfor det samme område, som du kan være en del af eller få hjælp fra”.  

Derudover mener Amalie at det kræver at skabe værdier som går udover en selv og at man ikke skal lade ens frygt styre sig. At starte sit eget kan virke uoverskueligt, tidsskrævende og hårdt. Amalie var tidligt i sit karriereforløb fast besluttet på at skulle være selvstændig. Hun tog arbejdshandskerne på og gjorde hvad det krævede for at nå derhen hvor hun er i dag. Går du rundt med samme tanker om at starte dit eget indenfor eventbranchen? Så er vores Innovative Event Management forløb noget for dig. Læs mere om hvad forløbet kan give dig her.