Hvad laver vores tidligere kursister nu?

På Innovative Event Management er vi stolte af at have hjulpet mere end 300 event managers, i både Danmark og Sverige, mod en fremtid i eventbranchen. Det betyder at vi ofte møder tidligere Innovative Event Managers i spændende jobs i blandt andet eventbureauer, på festivaler og som selvstændige.

Da eventbranchen favner bredt kan det være svært at vide præcis, hvilken vej kurset kan føre dig.

Maj Helweg Mørk

Derfor har vi taget en snak med en af vores tidligere kursister Maj Helweg Mørk, som fortæller om hendes karriere efter deltagelsen på kurset.

Om deltagelsen på kurset


Maj tog kurset, for at finde en mere klar retning for fremtiden. Efter at have læst Performance Design og Kommunikation på Roskilde Universitet, oplevede hun at hun stadig var råvildt i forhold til, hvilken vej hun egentlig ønskede at gå. Og det blev altså startskuddet for deltagelsen på Innovative Event Management: “Jeg kunne godt tænke mig at komme “tilbage på sporet” i forhold til events og måske få nogle håndgribelige værktøjer, som mit studie ikke kunne give mig.” fortæller hun.

Kurset fungerede fint som pendant til den mere teoretisk tunge bachelor som Maj havde taget forinden kurset. Det var også en vigtig faktor for Maj, at kunne skrive kurset på CV, da det helt klart var med til at præge hendes CV for potentielle arbejdsgivere. “Jeg er ofte blevet spurgt ind til det (kurset), og der er på den måde kommet et tydeligere link i kombi med mit studie i Performance Design og Kommunikation“.

 

Hvor kan kurset føre dig hen?


For at lære mere om branchen, besluttede Maj sig for at få noget praktisk erfaring fra arbejdsmarkedet. Hun tog et “selvarrangeret” praktikforløb hos STV produktion, hvor hun var tilknyttet en lille redaktion, der arbejdede med et reportageprogram til TV3. Bagsiden af det selvarrangeret praktikforløb, var at hun var nødt til at modtage dagpenge, for at få det hele til at løbe rundt. Og det betød at hun ugentligt måtte til søge stillinger, men hvad hun ikke vidste på det tidspunkt var, at hun snart skulle finde sit kommende job. “Jeg var faktisk nær endt i en virksomhedspraktik hos et andet eventfirma, som jeg søgte uopfordret. ” Desværre var en række formalia i vejen for at praktikpladsen kunne lade sig gøre og Maj måtte derfor søge videre.

Jeg endte med at tage kontakt til det eventfirma, jeg arbejder i, i dag – simpelthen ved at ringe op og præsentere mig selv! (Grænseoverskridende – ja!)”. På det tidspunkt havde de, ikke ressourcer til at tage nye ind, men Maj fik lov til at sende sit CV.

En måned efter blev Maj kontaktet af en medarbejder fra eventbureauet. De manglende ekstra kræfter til et projekt og kunne tilbyde hende 4-5 timer om dagen for at hjælpe til. De 4-5 timer blev hurtigt til fuldtid, da opgaverne var meget mere omfattende end først forventet. Efter en periode som freelance blev Maj fastansat på fuldtid.

Hvordan kommer du ind i eventbranchen?


Selvom det kan være grænseoverskridende at tage direkte kontakt til virksomheder, kan det bære frugt når de på et tidspunkt skal søge efter nye kræfter. Derudover kan det være en fordel at søge freelance job, da mange virksomheder ofte søger tidsafgrænset stillinger til forskellige projekter. Og så er freelance job en god måde både at lære og samtidig “bevise”, hvad man dur til og blive husket på til fremtidige opgaver, fortæller Maj.

Og deltagelsen på kurset, kan det hjælpe karrieren?

 

“Det giver helt sikkert plus-point at nævne, at man har taget kurset, da det både giver en forventning om, at man kan kender lidt til eventarbejdet, men måske mest af alt også vise, at man har søgt erfaring inden for feltet, og at man vil den retning.”


Maj fortæller at hun stadig føler sig relativ ny i branchen. Men hun har på kort tid også tillært sig meget om branchen og hendes egen styrker og svagheder, hvilket har været med til at åbne nye døre for karrieren. “Lige nu handler det for mig om at få mere erfaring og netværk inden for branchen – det at få “selvtillid” på arbejdsmarkedet og lære at begå sig på en arbejdsplads, har også været et vigtigt læringselement for mig”

 

Fakta om Eventive
Maj sidder til dagligt som project manager i eventbureauet Eventive. Eventive leverer oplevelsesbaserede løsninger der bidrager til indfrielsen af kundens strategiske målsætninger. Virksomheden, som til dagligt holder til på Frederiksberg tilbyder løsninger inden for blandt andet konferencer, PR, eventmarketing og corporate events. Du kan læse mere om eventbureauet på www.eventive.dk

 

Vil du også få flere konkrete værktøjer som kan styrke din position i eventbranchen og få et større kendskab til eventbranchen? Læs mere om Innovative Event Management her.