Når dit event vokser: DISTORTION

Foto af Jacob Schjørring

Den stigende udvikling inden for eventbranchen betyder, at der sættes høje krav til de eksisterende projekter på markedet, om at tænke innovativt og sikre, at der sker udvikling for at følge med. En af de organisationer er Distortion, som har oplevet en massiv udvikling siden sin opstart i 1998.

Fra 400 til 100.000 gæster

Tanken bag konceptet var at skabe en fest, der skulle vare i fem dage og hver dag blive afholdt i et nyt område i København. Første gang var der omkring 400 deltagere, hvilket gjorde flytningen rundt i byen mere overskuelig end den er i dag.
I 2011 oplevede festivalen et boom, og der blev estimeret et besøgstal på omkring 100.000 i hver bydel.

Den stigende udvikling har også haft betydning for Distortion som organisation, som har haft en stor opgave i at blive etableret som en mere struktureret organisation, der kan klare det store pres fra både myndigheder og publikum. Det fortæller Emilie Engelhardt Drifte, som er afdelingsleder for frivillighed hos Distortion. Emilie er i gang med sin 3. sæson af Distortion, og har udover sit ansvar for frivillighed også arbejdsopgaver, hvor hun sidder som projektleder for deres interne kommunikation og personale relateret opgaver.

Når virksomheden vokser…

For Distortion har udviklingen selvfølgelig været positivt, da det betyder, at organisationen er blevet et etableret navn på den danske event- og festivalscene. Men det betyder også ændringer i organisationen, som i takt med udviklingen, selvfølgelig også vokser.
For Emilie har udviklingen i organisationen også betydet en udvikling i forhold til flere ansvarsområder, heriblandt et fokus på den interne kommunikation.

Udover at sidde med SoMe strategier til frivillighed, arbejder hun også på at udarbejde en håndbog til nye medlemmer af holdet, laver organisationsdiagrammer, milepælsplan for organisationen, interne arrangementer og oprettelse af nye projektledere i deres system.

Udover en markant interesse for festivalen, oplever Distortion også en udvikling i forhold til tilknyttet i organisationen. I deres off season er der omkring 4-5 tilknyttet udover direktør Thomas Fleurquin, hvilket gør det let at kommunikere på tværs af ansvarsområder. Men dette tal stiger til 100 tilknyttede lige omkring afviklingen, og derudover er der over 1000 frivillige, som også kommer ind under organisationen. Derfor er det essentielt at have en strategi, der kan bruges hele året rundt, og som kan håndtere de store organisatoriske ændringer.

Netop dette sætter store krav til organisationen, da en så stort udskiftning i tilknyttede kan resultere i, at meget kommunikation går tabt.
Det er i hvert fald en udfordring som Emilie har erfaring:

”Jeg mener der er et generelt problem i forhold til vores interne kommunikation. Det er ikke, fordi vi ikke har det godt sammen, for det har vi virkelig. Men vi bruger også en masse tid på at dele informationer og samle op på tabt viden,fordi vi har så stor udskiftning fra år til år blandt vores projektledere. Med nye medarbejdere hvert år er der rigtig mange positive tiltag og muligheder, men rent tidsmæssigt og vidensmæssigt er det en opgave at få alle styret i samme retning. Denne udfordring arbejder vi på, men det tager tid, og jeg vil sige, at det er en udfordring, der helt klart er større jo tættere vi kommer på afvikling. ”

Men heldigvis har udvikling ikke betydet at Distortion har mistet sin identitet, og de er stadig en organisation, hvor der er plads til nye, innovative tiltag:

”Vi er ikke en kedelig organisation, som har en tilgang der hedder “do as usual”. Vi tester hele tiden nye tiltag og prøver hvert år at forbedre os. Det kræver meget tid men, for pokker det er sjovt! Især når tingene lykkedes. Vi lærer hele tiden og er en organisk organisation i udvikling”

 

At følge med udviklingen

Dog har det øget antal besøgende selvfølgelig betydet, at Distortion ikke kan etablere alle idéer, da udviklingen også har betydet flere krav fra myndighederne.
Men at følge med udvikling og stadig have plads til nye tiltag er noget, som Distortion har formået at gøre succesfuldt. Her tænkes der på deres nye tiltag med Distortion Ø, som er i mere festivals-lignede rammer, men som stadig indeholder den berømte Distortion-stemningen.

Og det er netop stemningen bag Distortion som de hvert år formår at skabe. Men for en ansat i Distortion, hvad er egentlig det bedste ved Distortion?

”Det bedste ved Distortion er vores evne til at skabe en festival, hvor der er plads til alle. En festival, der flytter sig til 3 lokationer på 4 dage! Nej, jeg vil faktisk sige, at menneskene bag organisationen er det bedste, for det er dem der tillader at ovenstående kan ske! Det er vildt at opleve det engagement, der bliver lagt i fra alles side”

 

Hvad glæder du dig til i 2017?

”Selvfølgelig Distortion, men derefter Karrusel i Odense. Det er utroligt så godt Karrusel og Odense går i spænd, og der er en enorm fed stemning i byen”

Distortion bliver i år afholdt den 31 maj til 4 juni. Du kan blandt andet opleve Maceo Plex (US), Mura Masa (UK), Soleima (DK) og mange flere. Læs mere på www.cphdistortion.dk

Karrusel bliver afholdt 7-9 september 2017 i Odense.

Skrevet af Tine Ewé Jensen

Drømmer du om at arbejde på en festival som Distortion? Læs mere om Innovative Event Management her.