Formand for Copenhagen Pride, Lars Henriksen: “Smøg ærmerne op!”

Foto: Wilfred Gachau

Copenhagen Pride er et tiltag, der skal skabe ligestilling og synlighed for homoseksualitet, biseksualitet og transseksualitet (LGBT). Hvert år stables den festlige parade på benene af en gruppe engagerede og passionsdrevede mennesker, og vi har talt med Lars Henriksen, som er formand for projektet.

At lave events for publikums skyld

Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride

Lars har selv lavet events helt tilbage til gymnasietiden, hvor han også fungerede som formand for både elevråd og festudvalg. Siden da har han arrangeret alt fra hundeudstillinger i Herning, til det turnerende operaselskab, Den Rullende Opera, som han også er medstifter af.

Nu er han bestyrelsesformand og festivalleder for Copenhagen Pride. Men hvad kræver det at stable et så succesfuldt og samfundsrelevant arrangement på benene som Pride: “Gennem benhårdt arbejde og engagement – vilje til at lave en masse frivilligt og at erkende, at ikke alt går, som man forestiller sig. Man skal være ordholdende og professionel og leve op til de aftaler, man indgår, så ens samarbejdspartnere oplever, at man er til at regne med. Man skal gøre det for publikums skyld og ikke for sin egen”

Engagement som drivkraft

For Lars står det klart, at opskriften på et godt event er at engagere mange mennesker og give dem en følelse af ejerskab til eventet. Selv er han bedst til at stå bag arrangementerne, og ikke deltager som publikum: “Jeg er altid gladest for events, jeg selv står for – er ikke så god som gæst – jeg kan godt lide at se, at andre morer sig og har det godt som resultat af min indsats. Det er meget det, der driver mig, faktisk”

Gennem årene har Copenhagen Pride udviklet sig til at blive et årligt festfyrværkeri af events hele året rundt. Selve Priden afholdes nu over en helt uge, den såkaldte Copenhagen Pride Week, hvor der afholdes mindre events med både festlige og politiske agendaer. Det hele afsluttes med et brag af en parade gennem hele København. Et af de nyeste tiltag er Copenhagen Winter Pride Week som afholdes i vinterhalvåret. Her kan du opleve en uge fuld af debatter, foredrag, film, skæve indslag og en masse festligheder. I 2021 er Danmark blevet værter for World Pride og EuroGames. Den samlet begivenhed går under navnet Copenhagen 2021.

Og går du og drømmer om at stable et event på benene, som kan gøre en forskel på et politisk og samfundsmæssigt plan? Så har Lars følgende råd: “Smøg ærmerne op! Vær parat til at få snavsede fingre! Regn ikke med, at det fører til rigdom og berømmelse – din drivkraft skal være en anden. Find et arrangement, der giver mening for dig personligt. Husk at nyde det, også når det er hårdt.”

“Hvil ikke på laurbærrene – når et arrangement er ovre, skal du være langt i planlægningen af det næste!”

Vil du være en del af Copenhagen Pride? Læs mere om begivenheden på www.copenhagenpride.dk

Lær at skabe succesfulde og relevante events – læs mere på www.innovativeevent.dk