Folkemødet: En hyldest til det danske åbne demokrati

Hvert år afholdes Folkemødet, som er en årlig tilbagevendende begivenhed der fejrer demokratiet. Folkemødet afholdes hvert år i uge 24 i Allinge på Bornholm. Folkemødet blev afholdt første gang i 2011, og er inspireret at det svenske Alemdalsväckan. Festivalen afholdes over fire dage, den er vokset i besøgstal år for år, og tiltrækker nu dagligt op til 25.000 mennesker.

Foto af Geira Bjørn Olsen

Foto af Geira Bjørn Olsen

Folkemødets program bestod i 2016 af knap 3.000 events.
Bag de mange events står en bred skare af græsrødder, politiske partier, organisationer, virksomheder og private aktører.
Vi har taget en snak med Geira Bjørn Olsen, som er kommunikationsmedarbejder ved Folkemødet og fastansat fuld tid i Folkemødesekretariatet, om arbejdet med det populære politiske festival.

Hvad indebærer jobbet som kommunikationsmedarbejder for Folkemødet?
Jeg skriver og udsender Folkemødets nyhedsbrev, opdaterer og vedligeholder hjemmesiden og er aktiv på de sociale medier.
Jeg samarbejder med Folkemødets mange partnere omkring udvikling og produktion af programsystem og apps.

Med en baggrund som grafiker har Geira også kunne drage nytte af denne kvalifikation i sit arbejde:
Jeg designer derudover Folkemødets merchandise og diverse udgivelser fra Folkemødet, og er involveret i diverse tiltag i forhold til indretning af festivalpladsen.

Der må ligge en del arbejde i koordinering og planlægningen af Folkemøde med over 3000 events om dagen og omkring 100.000 besøgende. Hvor lang tid bruger I på at planlægge festivalen?
Vi er seks fastansatte på Folkemødet, der bruger al vores tid, året rundt på at planlægge det kommende Folkemødet.
En af arbejdsopgaverne for de fastansatte på Folkemødet handler også om at søge økonomisk tilskud til Folkemødet, som finansieres af sponsorater, kommunalt tilskud, diverse fonde og indtægter fra arealleje.

Når man afholder et så stort arrangement, må der opstå nogle udfordringer. Hvilke udfordringer oplever du at der typisk kan opstå i forbindelse med afviklingen af festivalen?
En af vores største udfordringer, er at finde nok overnatning til Folkemødets mange gæster. Dernæst skal gæsterne køres frem og tilbage mellem Folkemødebyen og rundt på øen, og vi ved aldrig rigtigt hvornår der er run på busserne til og fra festivalen. Vejret er også en faktor. Sidste år havde vi en dag med heldagsregn, og det lagde en lille dæmper på besøgstallet.

At arbejde på en festival, der hylder det åbne danske demokrati og tiltrækker så mange ambitiøse og engageret gæster må være fantastisk. Hvad er den bedste oplevelse du have ved dette års Folkemøde?
Fredagen regnede væk i år, så da vejret igen blev godt lørdag, med høj sol og flere besøgende end nogensinde, fik jeg heldigvis tid til at gå en tur ud i byen. Det var en fantastisk følelse at gå gennem gaderne i Allinge der vrimlede med glade mennesker – solen skinnede og folk smilede, snakkede, diskuterede.
Lige dér blev jeg rigtigt glad.

 

Drømmer du også om at arbejde med events som Folkemødet? Få de rette værktøjer og kompetencer på Innovative Event Management. Læs mere her.