Alice Bo Killemose fra The Rabbit Hole: Grundighed er det vigtigste

Innovative Event Management har undervisere fra mange aspekter af eventbranchen. Èn af dem er Alice Bo Killemose, tidligere eventkoordinator hos CPH:DOX, medstifter af både The Rabbit Hole og dokumentarfilmforeningen LÅNTRUM, og struktureret og kreativ eventmager. Vi har taget en snak med hende omkring vidensdeling og innovative events.

Hvorfor er det vigtig at tilegne sig viden inden for eventbranchen?

“Det synes jeg ikke umiddelbart, der er et simpelt og entydigt svar på. Langt hen af vejen er jeg egentlig overbevist om, at den vigtigste viden og læring, man kan tilegne sig i eventbranchen, kommer fra praktisk erfaring – man skal simpelthen selv i arbejdstøjet. Til gengæld kan det være en effektfuld løftestang at kombinere praktisk erfaring med en form for faglig læring og viden. Der er så utrolig mange, der laver events og efter min mening er kvalitetsniveauet af deres arbejde ret svingende. Især synes jeg, det er meget kendetegnende for branchen, at der er for mange, som arbejder ufatteligt ustruktureret, negligerer kommunikation og kommer til at fremstå uprofessionelle. Jeg tror en god vidensbase kan bidrage til at højne kvaliteten, fordi det kan skabe overblik over alle faser af udviklings- og afviklingsfasen og ikke mindst give konkrete værktøjer, der kan implementeres i praksis.”

Hvis man spørger Alice om hvilke innovative events, hun selv har deltaget i og været begejstret for, nævner hun to unikke events:

Det ene er ’Rise and Shine’, som er primært ædruelige ”danse-raves” på tidlige hverdagsmorgener. Jeg synes, det er helt vildt energigivende, livsbekræftende og meget forfriskende at danse løs en tidlig morgenstund blandt hundredvis af smilende mennesker og så ellers hoppe nærmest sveddryppende op på cyklen for at køre på arbejde.

Det andet var eventet ’Inside Out 2400’, hvor en hel række husgavle på Møntmestervej i Nordvest blev brugt til at projicere billeder af husenes beboere i deres lejligheder. Samtidig var der audio-walks, så man kunne høre historier fra beboernes liv og man kunne endda ringe og tale i telefon med skuespillere som spillede beboerne. Jeg følte, at arrangørerne lykkedes bemærkelsesværdigt godt med deres mission om, at man som beskuer skulle føle sig inviteret helt ind i beboernes dagligstue.”

Ifølge Alice er der to meget vigtige ingredienser i eventmageri, nemlig grundighed og at være modig. Hendes råd til kommende eller nuværende eventmagere eller projektledere lød derfor således:

“Jeg tror, det må blive at være lige dele modig og grundig. At være modig handler helt simpelt om at kaste sig ud i det, hvis der er et event, man har lyst til at lave og at gå hele vejen, hvis man har en vild idé. Lad være at gøre det halvt. Der er så ufattelig mange events hele tiden, så jeg synes, det er vigtigt ikke at lave halvhjertede events. For mig er grundighed det allervigtigste. Gør tingene ordentligt, arbejd struktureret og sørg for pokker for, at du har styr på dit shit helt ned til den mindste detalje.”