gamification i events

Gamification af events – sådan skaber du engagerende og sjove oplevelser

Foto: Canva

Gamification har taget verden med storm og er nu en afgørende strategi inden for event management. Denne innovative tilgang bruger spilelementer til at engagere deltagere og skabe en sjov og dynamisk atmosfære ved begivenheder. I dette blogindlæg vil vi udforske, hvordan gamification-teknikker kan forvandle dine arrangementer og dele case studies, der viser, hvordan spilelementer kan forbedre begivenhedsoplevelsen.

Hvad er Gamification, og hvorfor er det vigtigt?

Gamification handler om at anvende principperne fra spildesign i ikke-spil-kontekster, såsom events og marketingkampagner. Dette indebærer brugen af konkurrence, belønningssystemer og interaktivitet for at øge deltagernes engagement og motivation.

Hvorfor er gamification vigtigt i event management? Fordi det giver dig mulighed for at:

 1. Øge deltagerengagement: Gamification gør begivenheder mere spændende og engagerende, hvilket hjælper med at fastholde deltagernes opmærksomhed og interesse.
 2. Skabe samhørighed: Konkurrencer og samarbejdsspil fremmer teamwork og samhørighed blandt deltagere.
 3. Indsamle data: Gennem spilelementer kan du indsamle værdifuld data om deltagernes adfærd og præferencer, som kan bruges til at forbedre fremtidige begivenheder.
 4. Sprede budskaber: Gamification gør det lettere at sprede budskaber og information ved at inddrage deltagere aktivt.

Lad os nu se på nogle konkrete måder, hvorpå gamification kan implementeres i begivenheder, og hvordan det har haft en positiv indvirkning på deltageroplevelsen.

Case study 1: the amazing race – et team building event

The Amazing Race er en velkendt tv-serie, der har inspireret mange teambuilding-begivenheder. Et eksempel på en virksomhed, der anvendte gamification til deres Amazing Race-event, er ABC Corporation.

Hvordan det fungerede:

ABC Corporation ønskede at forbedre teamets samarbejdsevner og styrke relationerne mellem medarbejderne. De opdelte deres personale i teams og sendte dem ud på en byomfattende skattejagt, der var inspireret af The Amazing Race. Deltagerne skulle løse gåder, udføre udfordringer og samarbejde for at fuldføre opgaverne.

Resultater:

 • Deltagerne oplevede øget engagement og samhørighed, da de arbejdede sammen for at overvinde udfordringerne.
 • Virksomheden indsamlede feedback fra deltagerne om begivenheden, hvilket gav dem indsigt i, hvad der fungerede, og hvad der kunne forbedres til fremtidige events.
 • Begivenheden blev en samtalestarter, og deltagerne delte deres oplevelser på sociale medier, hvilket øgede virksomhedens synlighed.

Case Study 2: Konferenceapplikation med Leaderboard

Mange virksomhedskonferencer implementerer nu gamification for at forbedre deltagernes oplevelse og opmærksomhed. Lad os se på et eksempel fra en konference ved navn TechConnect.

Hvordan det fungerede:

TechConnect introducerede en konferenceapplikation, der indeholdt spilelementer som pointsystemer og leaderboards. Deltagere tjente point ved at deltage i sessioner, stille spørgsmål og netværke med andre deltagere. Afslutningsvis blev de med flest point vist på et leaderboard på storskærme i konferenceområdet.

Resultater:

 • Deltagerne blev mere aktive og engagerede sig i konferencen for at optjene point og konkurrere om topplaceringer på leaderboardet.
 • TechConnect indsamlede data om, hvilke sessioner og aktiviteter der var mest populære blandt deltagerne, hvilket hjalp dem med at tilpasse fremtidige konferencer.
 • Konferencen blev mere interaktiv og livlig, da deltagerne begyndte at samarbejde og konkurrere om point.

Case Study 3: Brug af Augmented Reality (AR) på en produktlancering

Produktlanceringer er en afgørende begivenhed for mange virksomheder. En virksomhed, der brugte gamification og augmented reality til en produktlancering, var XYZ Tech.

Hvordan det fungerede:

XYZ Tech udviklede en AR-app, der tillod deltagerne at scanne produktemballagen for at afsløre skjulte informationer og udfordringer. Ved at fuldføre disse udfordringer optjente deltagerne rabatter og præmier.

Resultater:

 • Deltagerne blev aktivt involveret i produktlanceringen ved at bruge AR-appen, og de var mere tilbøjelige til at dele deres oplevelser på sociale medier.
 • Virksomheden indsamlede data om, hvordan deltagerne interagerede med produktet og appen, hvilket hjalp dem med at forfine deres markedsføringsstrategi.
 • Produktlanceringen blev en mindeværdig begivenhed, der satte virksomhedens produkt i fokus.

Implementering af gamification i dine egne events

Nu hvor vi har set eksempler på, hvordan gamification har forvandlet begivenheder, er det tid til at overveje, hvordan du kan implementere denne tilgang i dine egne arrangementer:

 1. Klar målsætning: Identificer klare mål for din gamification-strategi. Hvad ønsker du at opnå? Øget engagement, dataindsamling eller noget andet?
 2. Vælg de rigtige elementer: Overvej, hvilke spilelementer der bedst passer til dit arrangement og dine mål. Det kan være pointsystemer, belønninger, konkurrencer.