Copenhagen Light Festival, Eventbranchen, Innovative Event Management, Job I Eventbranchen

Copenhagen Light Festival understreger det fantastiske ved en gåtur

Foto: A Dozen Sun // Christoffer Askman, vnr.TV, Copenhagen Light Festival
Tekst: Albert Lund Kuhlmann

Igen i år har vi gået en tur på Copenhagen Light Festival og taget del i den enorme eventsucces, som festivalen igen i år har udrettet. Sidste år var festivalen symbolet på lys for enden af en mørk tunnel. I år er den stadig symbolet på noget større, men på et meget mere lyst grundlag.

Copenhagen Light Festival er lyset i eventbranchen

Copenhagen Light Festival har efterhånden fastslået sig, som en af de events i Danmark, der både forstår at tænke innovativt og udnytte de muligheder, byen giver. Sidste år var der over en halv million mennesker, der traskede ud i det københavnske aftenliv og så de lysende udstillinger, der var nøje opstillet rundtomkring i byen. I år gentager folkene bag Copenhagen light Festival succesen, og lyser i hele februar byen op med udstillinger, guidede ture, restauranter, events og ikke mindst hyggelige gåture i de københavnske gader.

Allerede når man begynder at nærme sig det indre København, hvor lysfestivalen er centreret omkring, kan man se en kæmpemæssig lyskegle på himlen. Lyskeglen stammer fra udstillingen ‘Black & White’, og da jeg kom cyklende afsted mod festivalen, var den ledestjernen, der gav mig vished om, at jeg var på rette vej. Jo tættere man kommer på byen, desto mere får man følelsen af, at man befinder sig direkte under lyskeglen. Derfor var jeg også spændt på, hvor keglen udsprang fra. Jeg startede årets gåtur på Højbro Plads ved udstillingen Loop. Loop består af en masse funklende lysstænger, der danner en cirkel, som man kan gå ind i. Når man stiller sig i midten af Loop og bøjer nakken bagover, så man har ansigtet mod den sorte nattehimmel. Til forveksling så ser det ud som om, at man står nøjagtig under Black & White, og at den funklende cirkel passer perfekt ned i den cirkel, som Loop skaber. 

Foto: Loop // Christoffer Askman, vnr.TV, Copenhagen Light Festival

Eventbranchens ledestjerne

Med Black & White over hovedet gik turen videre fra Højbro Plads og videre rundt om Christiansborg Slotsplads og hen mod den Sorte Diamant. Ved den Sorte Diamant så jeg – til min store overraskelse – at lyskeglen, består af 10 kraftige streger af lys, der tilsammen samler sig som en lyskegle på himlen. En opbygning der gør, at det er svært at vurdere, hvilken retning lyset peger – og så giver det hele tiden fornemmelsen af, at lyskeglen hele tiden skinner over hovedet på en, mens man går rundt på festivalen. En fin detalje, der skaber et fælleskab omkring dem, der deltager i festivalen. Så længe man befinder sig under lyskeglen, er man en del af fællesskabet.

Foto: Black & White // Christoffer Askman, vnr.TV, Copenhagen Light Festival

Sidste år skrev jeg, at Copenhagen Light Festival blev symbolet på et event, der udnyttede de muligheder, der var til rådighed. Sidste år var coronakrisen på sit højeste og nok mest uforudsigelige tidspunkt. På det tidspunkt var der ingen konkurrerende events i kalenderen. Det var fuldkommen uvist, hvornår der igen ville blive lukket op for kulturelle arrangementer, og fest og glade dage. I år er situationen heldigvis anderledes lys. Regering har lovet os, at foråret og sommeren vil blive med både arrangementer og festivaler – nøjagtig som vi elsker det. På den måde er årets udgave af Copenhagen Light Festival ikke et lys for enden af tunellen, men nærmere et symbol på den tid, vi er i. 

Eventbranchens genopstandelse

Da jeg fortsatte min rute og krydsede lille langebro, vendte jeg snuden ned langs Københavns kanal mod Christianshavn. Herfra kunne jeg på afstand se udstillingen ‘Phenix’, der i alt sin pragt flødr rundt ude på vandet. En kæmpemæssig fugl i alle regnbuens farver, der stolt ligger og plasker rundt i mørket. Fønixen er et mytisk fabeldyr, der optræder flere steder i forskellige myter og fantasi-historier. Fønixen er et symbol på genfødsel, og det siges, at den, når den er færdig med at leve, går op i flammer i sin rede – for så at genopstå af den selv samme aske, som livet har efterladt. Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvordan Fønixens symbolik skal overføres til den situation, som eventbranchen i København, Danmark og hele verden befinder sig i i øjeblikket. Det er ikke mange måneder siden, at hele branchen brændte sammen omkring sig selv. Intet var muligt, intet kunne afholdes – alt blev aflyst. Nu er Copenhagen Light Festival, sammen med resten af den danske eventbranche, genopstået af sin egen aske. 

Foto: Phenix // Christoffer Askman, vnr.TV, Copenhagen Light Festival

Igen i år udnytter Copenhagen Light Festival, at danskerne i den grad har taget gåturen til sig. Det er det perfekte event, der skaber muligheder for hele byen til at deltage og nyde den vores fantastiske hovedstad, som vi allesammen deler.

Du kan dykke ned i Loop, Black & White, Phenix og alle de andre flotte udstillinger på Copenhagen Light Festivals hjemmeside.

Har du idéer til events, så er et kursusforløb på Innovative Event Management måske noget for dig?