Event management, event koordinator, event manager, job I eventbranchen

15 spændende jobtitler i eventbranchen

Foto: Stock
Tekst: Alva Skoglund

Livet i event managament byder på en branche fuld af forandringer, hvor mulighederne er ligeså mange som drømmene. Eventbranchen har de seneste to års tid, måtte leve lidt i det mørke, da coronasituationen lige skulle blive stabil. Nu kan vi heldigvis se frem til flere og flere begivenheder i fremtiden.

Mange er efterhånden sultne efter festivaler, nogen savner stemningen af ekstatiske koncerter. Selv i de mere hverdagsagtige aspekter af hverdagen savner folk fysiske møder og konferencer. Også i sportsverdenen er diverse verdens- og europamesterskaber lige om hjørnet. med andre ord; dig der drømmer om sprudlende kulturaktiviteter. Det er ved at være tid til at begynde at overveje at købe billet. Og der er mange spændende jobs i eventbranchen, der venter på at blive optaget!
Men hvem er folkene bag disse længe ventede begivenheder? Måske drømmer du om en karriere i den pulserende eventbranche? Måske mangler du bare nogle jobtitler, du kan søge efter, når du leder efter jobs i eventbranchen. I denne artikel har vi samlet en liste over 15 spændende jobtitler i eventbranchen, som en forsmag på alle de muligheder branchen har at byde på.

Projektleder

Det er projektlederen, der sikrer, at alle projekter og arrangementer bliver gennemført til tiden og holder sig inden for det forud fastsatte budget. Det er også projektlederen, der leder arbejdsindsatsen omkring et arrangement. Det er med andre ord projektlederen, der koordinerer, at arbejdet flyder godt mellem teknikere, arrangører og udstillere. Hvis vil læse om, hvordan en projektleder arbejder i dagligdagen, kan du tjekke vores interview med Frederik Syrén lige her.

Eventarrangør

En eventarrangør fungerer på mange måder som projektleder. Det er eventarrangøren, der sørger for, at alt flyder som det skal under et arrangement. Alt fra forberedelse til gennemførelse og afvikling er eventarrengørens ansvar. Det kan betyde alt fra planlægning af arrangementsprogrammer til at skrive aftaler og stå for kontrakter.

Eventkoordinator

Rollen som eventkoordinator minder på mange måder om jobbet som eventarrangør. Som eventkoordinator er du projektleder, men arbejder ofte mod et nicheområde i eventbranchen. Det kan betyde, at du arbejder med koordinering af messer, større arrangementer, salg, markedsføring eller alt muligt andet.

Sustainability Manager

Sustainability manager er en faglig titel, der optræder oftere og oftere i næsten alle brancher. I takt med klimaspørgsmålet er iværksættere tvunget til at fokusere mere på bæredygtighedsarbejdet, og eventbranchen er ingen undtagelse. Bæredygtighedsledere arbejder med at udvikle, analysere og implementere bæredygtighedsarbejdet i de arrangementer og projekter, der skal implementeres. 

Formand

Hvad vil det sige at arbejde som formand? Og hvordan er dette indlæg egentlig forbundet med eventbranchen? At sidde som formand er ikke kun knyttet til eventbranchen, men er en stilling, der findes i de fleste brancher, organisationer og virksomheder. Som formand er du det ledende organ i organisationen, og det er op til dig at sikre medlemmernes trivsel og organisationens overlevelse.

Eventudvikler

At arbejde som eventudvikler betyder, at du arbejder med at udvikle events, ofte som led i at styrke en virksomheds brand, by eller organisation. En eventudvikler arbejder ofte hen imod mål, der rækker ud over selve begivenheden. Det kan betyde at skabe et arrangement som led i en markedsføringskampagne eller på andre måder udvikle events, der tilfører værdi til formålet. Det er et job med stort råderum, og mulighederne er mange.

Eventekniker 

Eventteknikeren er ansvarlig for alle tekniske aspekter under et arrangement. Det kan betyde alt fra lys-, billed- og lydproduktion til internetforbindelse og livestreams. Fordi en eventteknikers opgaver er så varierede alt efter arrangementet, har eventteknikeren ofte behov for at arbejde i tæt samarbejde med både elektrikere, montører og projektledere med mere.

Programproducent

Som programproducent arbejder du med planlægning, gennemførelse og udvikling af programspecifikke aktiviteter. Programproducent (eller i nogle sammenhænge, Software producer) er en fagtitel, du kan støde på i flere forskellige brancher – ikke mindst i kulturbranchen. Du arbejder ofte for en større organisation, virksomhed eller eventarrangør, og fungerer som et styrende organ for et specifikt område. 

Mount Expert 

Som mount expert er det dig man går til med spørgsmål angående drift, montering, tilgængelighed eller lignende forud og under møder og begivenheder. Det er mount expertens primære opgave at optimere kundeoplevelsen på diverse messestande og at sørge for, at standen appellerer og henvender sig til målgruppen.

Marketing- og oplevelseschef

Opgaverne som marketing- og oplevelseschef kan være meget varierende, men grundlæggende ligger fokusset på at sikre gæster og kunder en god oplevelse under et arrangement. I virkeligheden er fuldstændig central opgave i et eventteam. Oplevelsen vil i sidste ende være det, der sikrer at kunderne er glade og tilfredse. Gode marketing- og oplevelseschefer hænger ikke på træerne, men dem der er, er guld værd.

Eventdekoratør 

At arbejde som eventdekoratør betyder at dekorere, style eller designe messestande eller lignende miljøer til forskellige former for arrangementer. Som eventdekoratør handler det om at skabe den rette atmosfære for at gøre opmærksom på det produkt eller den service, du arbejder med. At have ansvar for arrangementsdekorationer betyder at arbejde med en række forskellige projekter i et konstant foranderligt miljø. Har du sans for farve og form og et rigtig skarpt blik for detaljer, så er jobbet som eventdekoratør måske noget for dig.

Eventsælger

Som eventsælger bliver du virksomhedens ansigt udadtil. I rollen som eventsælger er du ansvarlig for at opbygge relationer til virksomhedens eksisterende samarbejdspartnere samt store nye potentielle samarbejder. For at binde aftaler der både er tilfredsstillende for de virksomheder du repræsenterer og partneren, sker der ofte en udveksling af ydelser eller produkter til økonomisk støtte eller tilsvarende. Det er et job, der kræver meget drive og engagement, og du skal have en god fornemmelse for at skabe nye kontakter.

PR Manager

PR manager er en rolle, der er tilbagevendende i en række forskellige brancher. En PR manager fornemste opgave er at styrke og vedligeholde kundens interne og eksterne relationer i eventbranchen. En PR manager kan betragte sig selv som succesfuld, hvis kunden har skabt et godt brand og oplever god omtale i omverdenen. Det kræver selvfølgelig kompetencer inden for marketing og branding, men det kræver også sociale kompetencer. Som PR manager skal du kunne opbygge kontakter, der giver dine kunder de bedste forudsætninger for at få så god omtale som muligt.

Sponsoransvarlig

I mange tilfælde står sponsorerne for de største økonomiske indtægter i eventbranchen. Som sponsoransvarlig er det dit ansvar at finde passende samarbejder til det arrangement, du arbejder på. Det er vigtigt at finde samarbejder, der gavner begge parter og repræsenterer den aktuelle begivenhed på den rigtige måde. Med ansvaret for sposorarter er det derfor vigtigt, at du har en god forståelse for de virksomheder eller organisationer, du arbejder med, da problemstillinger som værdier, foreninger og mål er afgørende for at kunne indgå i et godt samarbejde.

Bryllupskoordinator

En bryllupskoordinator fungerer på mange måder som eventkoordinator for et nicheområde – i dette tilfælde bryllupper. Bryllupsplanlægning og bryllupskoordinering er blevet mere og mere populært og efterspørgslen efter dygtige bryllupskoordinatorer er stor. Som bryllupskoordinator har du det overordnede ansvar for hele brylluppet. Det er dit ansvar, at brylluppet flyder, som det skal, og at brudeparrets ønsker bliver opfyldt. Det er et stort ansvar at være bryllupskoordinator. Man har trods alt et brudepars vigtigste dags skæbne i hænderne. Men hey! Hvis du kan du lide at arrangere fester og har et godt øje for planlægning, så er det måske noget for dig!

Vækker nogle af disse jobtitler en interesse hos dig? Så kan du booste dit cv og dine kompetencer med et kursus i event management.