Peter Ramsdal: Cyklede 200 kilometer for at komme på Roskilde Festival og har stort set været til alle deres festivaler siden

Tekst: Sofie Segall

Foto: Flemming Christensen

Peter Ramsdal er en garvet mand når det kommer til eventbranchen. Som tidligere ansvarshavende på GAFFA var Peter med til at udvikle mediet til, hvad det er i dag. Derudover har han været kommunikationschef på Aarhus Festuge, og så er han underviser på brancheforløbet Innovative Event Management. 

Hvad har for dig været altafgørende ift. At bryde igennem i eventbranchen?

Dét der har været afgørende for mig i forhold til at bryde igennem i eventbranchen har været kærligheden til musik. Jeg har altid elsket at lytte til musik. Første gang jeg var på Roskilde Festival var i 1989, jeg var 19 år og jeg cyklede derover med min bedste ven fra Holstebro. Det er en tur på 200 kilometer. Derefter festede vi og hørte musik i tre hele dage som det var dengang, og så cyklede vi hjem, da festivalen var slut. Siden har jeg kun misset to festivaler i Roskilde. Man skal have en lidenskab for indholdet i det man beskæftiger sig med – og have lyst til at gå – eller cykle – den ekstra mil. Hvis man ikke har det er det svært at bryde igennem i branchen, og de fleste har sikkert opdaget, at man ikke skal være i kulturbranchen for pengenes skyld.

Hvad er din rolle hos Spillestedet Paletten som Venue Manager?

Jeg har det overordnede ansvar for økonomi, fast personale, frivillige, kommunikation, markedsføring samt booking. Jeg leder en fast stab på tre ansatte samt cirka firs frivillige, der hjælper med til at afvikle arrangementerne. Vi har delt arbejdsopgaverne op, så den driftsansvarlige på stedet har ansvar for arrangementsafvikling og frivillige, vi har en deltidsmedarbejder, der tager sig af kommunikation og sociale medier, mens jeg tager mig af økonomi, personaleansvar, booking og marketing.

Hvad er det vigtigste at kunne i arbejdet som Venue Manager hos Spillestedet Paletten? 

Det vigtigste som leder er at kunne lægge en strategi samt at omgive sig med dygtige medarbejdere. Man skal være i stand til at sætte et godt hold. Derfor gælder det om at finde dygtige medarbejdere og udvikle og motivere dem som hold. Det gælder uanset om man arbejder i eventbranchen eller alle mulige andre brancher. Man vinder som et hold og man taber som et hold.

Har du gang i nogle projekter fortiden, som du synes er særligt spændende?

Paletten skal efter 27 år på den samme adresse flytte i nye rammer ved siden byens store kulturhus, Tinghallen. Det kommer til at ske i løbet af 2020, så vi bruger meget af tiden for øjeblikket på at planlægge flytning samt planlægge indretning af det nye spillested samtidig med, at vi skal drive spillested i vores nuværende lokaler. Det kræver, at vi har fokus to steder, og det er en spændende udfordring.

Har du nogle gode råd til andre som ønsker at bryde igennem i branchen?

Mit bedste råd må være det samme som på det første spørgsmål. Du skal være glad for det du arbejder med, og du skal have lyst til at udvikle dig og lære nyt. Kombinér det med vedholdenhed og dedikeret arbejde, så skal du nok bryde igennem i branchen.